Pótgazdiság

Időnként befogadunk kutyusokat az otthonunkba, hogy amíg nem találnak nekik végleges gazdát, ne legyenek menhelyen. Saját kutyánk, Bori ezt hol jobban, hol rosszabbul viseli :) ahogyan mi is :) Vannak könnyebb és nehezebb helyzetek, de összességében nagyon megható az egész folyamat.

Facebook

Címkék

ágy (4) alan rogers (1) állatorvos (7) alvás (5) arc (1) ausztria (1) autózás (1) baleset (1) barátkozás (13) beilleszkedés (3) bepisil (2) besh o drom (1) betegség (1) blog (1) bobi vizsla (2) bodza vizsla (1) bőratka (1) boris vizsla (2) bori vizsla (58) Brenda vizsla (1) büntetőpisi (2) cres (1) csehország (1) csepel (1) csóválás (3) daganat (1) dió (1) dr. czuppon balázs (1) dráva (1) drávakapu vendégház (1) duna (2) ekard lind (1) elengedés (3) elfogadás (1) elkanászodás (1) előkerült gazdi (1) első nap (8) elválás (4) erdő (3) esküvő (1) európa kiadó (1) falka (1) falkavezér (1) félelem (4) féltékenység (10) fénykép (1) fesztiválkutya (1) fiszter pince (1) franciaország (1) fürdetés (5) gazdásodás (3) gyász (1) gyurma vizsla (6) hányás (1) hiszti (1) (1) horvátország (3) ideiglenes tacskó befogadás (2) ideiglenes vizsla befogadás (44) ivartalanítás (4) játék (6) kaja (3) kanapé (11) kánikula (2) karácsony (1) karantén (3) kemping (1) kert (3) kirándulás (2) könyv (1) kosz (1) kunyerálás (1) kutya (81) kutyabarát (4) kutyakeksz (1) küzdelem (4) lajkó félix (1) lopás (5) lucca (1) macska (1) Magyar Vizsla SOS (8) makacs (5) málna vizsla (4) malomvölgyi parkerdő (1) manci vizsla (1) mancsozás (3) meghalt (1) melegmány völgy (1) mélypont (1) merse vizsla (19) mézeskalács (1) morgás (1) mozgás (5) napfény kemping (1) napfürdő (2) nehézségek (3) németország (4) nünüke királylány (1) nyaralás kutyákkal (3) nyaralás kutyával (5) nyüszítés (2) olaszország (2) ördögkatlan fesztivál (1) palkonya (1) panni tacskó (6) patak (1) pécs (2) pelenka (1) póráz (5) pótgazdiság (3) pusztítás (1) quimby (1) rahel vizsla (26) rakéták (1) révfülöp (1) rombolás (3) rosszalkodás (4) sértődés (1) séta (3) szag (9) szalad (2) szarvasgomba kereső kutyák (1) szeparációs szorongás (2) szeretet (13) szilveszter (1) szlovénia (1) szobakutya (1) szobatiszta (2) tavasz (5) terroregér (2) the critter casual (1) todor vizsla (3) torta (1) túra (1) türelem (1) tüzelés (2) újrakezdés (1) új védenc (1) ünnepek (3) utazás (6) vadászkutya (1) varrat (1) verekedés (1) villány (1) vilma vizsla (7) víz (1) vízesés (1) vizsla (20) vizslamentés (1) vizslamentők (1) vizslaötperc (1) vizslatúra (3) vizsla örökbefogadás (3) zöldségek (1) zuzmó vizsla (22)

Zuzmó szalad

2010.12.13. 10:05 vizslas

A hétvégén megtapasztalhattuk, hogy Zuzmó - ahhoz képest, hogy nagymama korú, dagi és rosszak a hátsó lábai - úgy szalad, mint a nyúl. Nemcsak szalad, cselezik is.

Azt történt, hogy a nagy hóesésben lementünk Csepelen a Duna-partra, ahol van egy jó nagy rét, meg vízparti turistaút sok kutyával, messze az autóforgalomtól. Zuzmót mindig pórázon visszük, de arra gondoltam, hogy ott egy kicsit megpróbáljuk elengedni, egyrészt hogy lássuk, mennyre hallgat ránk, másrészt mert hónapokig láncon volt, legyen egy kis szabadsága, játszhasson a többi ebbel.

Lecsatoltam róla a pórázt, és egy lépés távolságból követettem. Először a víz felé indult, nézte a kacsákat. Aztán végig a parton igen alaposan megszagolt minden fűcsomót, fát, bokrot, teljesen normális tempóban. Kicsit beljebb meglátott viszont egy óriási kacsacsaládot a vízen, közel a parthoz és megindult. Rohanam, mint egy őrült, mert azt hittem, hogy beugrik a Dunába...Nem ugrott, de visszatettük a pórázra.

Visszaballagtunk a többi kutyához a rétre, itt tettem egy második kísérletet. Zuzmót viszont nem érdekelték az ebek, lobogó fülekkel elkezdett szaladni a réten át. Mind a ketten utána vetettük magunkat, T.-nek sikerült elé kerülnie, így el tudta kapni. Zuzmó nagyon kis dög volt, mert testcselekkel is próbálkozott, de szerencsére hiába. Teljesen süketnek tetette magát, egyáltalán nem hallgatott ránk :( Bezzeg otthon mindent megért, főleg ha táplálkozásról van szó.

T. nagyon leszidott, és el kellett ismernem, hogy igaza volt. Zuzmó marad pórázon, nem engedjük el, legfeljebb csak a ház udvarán. Mert egyszerűen elszalad és ez megtörténhet kirándulás közben vagy bárhol máshol is, ahol egyébként nem fenyegetné olyan veszély, hogy mondjuk elüti az autó.

Amúgy továbbra is jó kutya, most már a fülét felcsapva érdeklődést mutat dolgok (leginkább ehető dolgok) iránt, és bátrabban közlekedik a lakásban is. A szag sajna maradt.

3 komment

Címkék: kutya szag póráz szalad zuzmó vizsla

A bejegyzés trackback címe:

https://potgazdisag.blog.hu/api/trackback/id/tr592512523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobo50 2010.12.14. 09:29:16

Tisztelt ideglenes befogadó!
Szisziről/zúzmara/szeretnék egy pár sort írni!
Mivel ismerem a kutyust,/mi mentettük/tudom róla,hogy amikor fiatalabb volt kiképzett vadászkutya volt,megvan minden papírja róla,valószínű,hogy a séta az neki elsősorban vadászatot jelent!
Nem értem,hogy miért büdös?
Van egy elképzelésem,de nem biztos,hogy igaz!
Sziszinek volt egy nagyon csúnya sebe!
Szült,és a mellbimbói annyira begyúladtak,hogy lerágta a mellbimbóit.
Az állatorvos meg műtötte,de lehet,hogy van valami fertőzése,és onnan ered a bűz!
Ez csak feltevés,orvosnak kéne látni!
Hatalmas köszönet Nektek,hogy így gondoskodtok róla,hiszen annyit szenvedett már!
Sok,sok simit küldünk Neki,nagy harc volt,míg el értük,hogy le mondjanak róla!
Üdvözlünk benneteket,és minden jót kívánunk Nektek!

vizslas 2010.12.14. 10:24:08

Köszönjük a biztatást!

A szagot mi sem értjük. Megfürdettük, de nem használt semmit.
Megnéztem a ciciket, ott nem látok problémát.
Melőtt hozzánk került, látta orvos, igaz csak felületesen. Hamarosan részt vesz egy nagyobb kivizsgáláson.
Van egy olyan elmélet, hogy a szeméttelep szaga ívódott bele a bőrébe vagy esetleg ott ehetett annyi "szemetet", hogy idő, amíg ez kitisztul a szervezetéből. Nagyon erős a szaga, kicsit a bepállottságra is emlékeztetet.
Remélem az állatorvos meg tudja mondani, hogy mi a baj.
Igyekszem folyamatosan beszámolni a sorsáról, örülnék, ha nyomon követnétek.

lobo50 2010.12.14. 15:45:49

Természetesen nagy örömmel figyeljük a sorsát,beszéltem én is az állatorvosunkkal,és azt mondta Ő is,hogy lehet még szemétszag,de az is lehet,hogy valami gyulladás.
Kérte az eredeti gazdit,hogy ivartalanítsa,mert egy állterhesség miatt,ha meg indul a tej,akkor problémák lehetnek a műtött bimbóival.
Ezt nekünk a "T"gazdi el felejtette mondani!
Nagyon várjuk az új híreket,addig is üdv,mindenkinek!
süti beállítások módosítása