Pótgazdiság

Időnként befogadunk kutyusokat az otthonunkba, hogy amíg nem találnak nekik végleges gazdát, ne legyenek menhelyen. Saját kutyánk, Bori ezt hol jobban, hol rosszabbul viseli :) ahogyan mi is :) Vannak könnyebb és nehezebb helyzetek, de összességében nagyon megható az egész folyamat.

Facebook

Címkék

ágy (4) alan rogers (1) állatorvos (7) alvás (5) arc (1) ausztria (1) autózás (1) baleset (1) barátkozás (13) beilleszkedés (3) bepisil (2) besh o drom (1) betegség (1) blog (1) bobi vizsla (2) bodza vizsla (1) bőratka (1) boris vizsla (2) bori vizsla (58) Brenda vizsla (1) büntetőpisi (2) cres (1) csehország (1) csepel (1) csóválás (3) daganat (1) dió (1) dr. czuppon balázs (1) dráva (1) drávakapu vendégház (1) duna (2) ekard lind (1) elengedés (3) elfogadás (1) elkanászodás (1) előkerült gazdi (1) első nap (8) elválás (4) erdő (3) esküvő (1) európa kiadó (1) falka (1) falkavezér (1) félelem (4) féltékenység (10) fénykép (1) fesztiválkutya (1) fiszter pince (1) franciaország (1) fürdetés (5) gazdásodás (3) gyász (1) gyurma vizsla (6) hányás (1) hiszti (1) (1) horvátország (3) ideiglenes tacskó befogadás (2) ideiglenes vizsla befogadás (44) ivartalanítás (4) játék (6) kaja (3) kanapé (11) kánikula (2) karácsony (1) karantén (3) kemping (1) kert (3) kirándulás (2) könyv (1) kosz (1) kunyerálás (1) kutya (81) kutyabarát (4) kutyakeksz (1) küzdelem (4) lajkó félix (1) lopás (5) lucca (1) macska (1) Magyar Vizsla SOS (8) makacs (5) málna vizsla (4) malomvölgyi parkerdő (1) manci vizsla (1) mancsozás (3) meghalt (1) melegmány völgy (1) mélypont (1) merse vizsla (19) mézeskalács (1) morgás (1) mozgás (5) napfény kemping (1) napfürdő (2) nehézségek (3) németország (4) nünüke királylány (1) nyaralás kutyákkal (3) nyaralás kutyával (5) nyüszítés (2) olaszország (2) ördögkatlan fesztivál (1) palkonya (1) panni tacskó (6) patak (1) pécs (2) pelenka (1) póráz (5) pótgazdiság (3) pusztítás (1) quimby (1) rahel vizsla (26) rakéták (1) révfülöp (1) rombolás (3) rosszalkodás (4) sértődés (1) séta (3) szag (9) szalad (2) szarvasgomba kereső kutyák (1) szeparációs szorongás (2) szeretet (13) szilveszter (1) szlovénia (1) szobakutya (1) szobatiszta (2) tavasz (5) terroregér (2) the critter casual (1) todor vizsla (3) torta (1) túra (1) türelem (1) tüzelés (2) újrakezdés (1) új védenc (1) ünnepek (3) utazás (6) vadászkutya (1) varrat (1) verekedés (1) villány (1) vilma vizsla (7) víz (1) vízesés (1) vizsla (20) vizslamentés (1) vizslamentők (1) vizslaötperc (1) vizslatúra (3) vizsla örökbefogadás (3) zöldségek (1) zuzmó vizsla (22)

Sértődős minivizsla

2012.10.06. 16:37 vizslas

Borisról (most két Borink van) gyakorlatilag 3 dolog derült ki az első héten: folyton fel akar mászni valamire, mindig éhes és elég sértődős. Az első két dolog nem okozott meglepetést, a harmadik viszont igen. A mi Borink is meg szokott sértődni néha, de (sajnos :) olyan még sosem volt, hogy ez egész este tartott volna. Boris viszont folyamatosan megsértődött és volt úgy, hogy órákig duzzogott. A forgatókönyv a következőképpen zajlott: századszor is engedély nélkül felment a kanapéra, így százegyedszer is kedvesen levezettük, és a helyére küldtük. Morcant egyet, lecsapta magát a fekhelyre és órákig nem vett rólunk tudomást. Vicces volt :) Mostanra már kezdi abbahagyni, de azért néha még előfordul.

boris1_web.jpg

Boris nagyonnagyon kis termetű vizsla, jó ha 10 kilós. Ráadásul elég sovány is, így folyton csak enne. Olyan, mint egy rajzfilmfigura, amit egy egérből és egy vizslából gyúrtak össze. Kislány, de nem sok kislányos van benne, elég erőszakosan próbálja elérni, amit akar, és folyamatosan nyomul.

Boris az első hét után Borival szemben is felbátorodott. Tartjuk a falkasorrendet, de ez nem nagyon izgatja, csöppet sem fél a nagyobb kutyától. Igaz ugyan, hogy a "nagyobb kutya" alig magasabb, de mindenképpen kövérebb nála, szóval látható erőfölényben van. A kicsi ennek ellenére sokszor feszegeti a határokat. Harcuk legújabb tárgya és tere a kék műanyag ágy. Ez alapvetően Borié, de azért nem lehet azt mondani, hogy rendszeresen használja. Szeret össze-vissza aludni, ráadásul a másik ágy sokkal nagyobb. Mostanában mégis mind a ketten a kék ágyat akarják, és nem csak éjjel, hanem nappal is. Borika már nem mai csirke, hiszen nyolc éves, vagyis vannak már kialakult szokásai (talán rigolyái is), néha nehezen tolerálja a kis törtetőt. Most éppen ott tartunk, hogy - bár láthatóan kényelmetlenül - de mind a két kutya a kosárban fekszik. Igazi gyagyák :)

kollazs_web.jpg

Boris egyébként okos kutya. Szobatiszta, és gyorsan tanul. Az elképesztően kicsi méretei ellenére nem hiperaktív, inkább nyugodt típus. Nem rombolt, nem szedett szét semmit - legalábbis eddig, és reméljük ez így is marad!! Összességében csupa jót tudok róla írni. Igazi vizsla, bár mini. A vizslaságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy kizárólag valamilyen puha vagy annak tűnő dolgon érzi jól magát. A képeken látszik, amint bepróbálkozott a hálószobánkkal, a dolgozó forgószékével, a kertibútorral és természetesen a kanapéval is. A jobb alsó képen pedig Bori arca magért beszél :)

kollazs1_web.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kutya kanapé küzdelem sértődés barátkozás bori vizsla ideiglenes vizsla befogadás pótgazdiság Magyar Vizsla SOS boris vizsla

A bejegyzés trackback címe:

https://potgazdisag.blog.hu/api/trackback/id/tr944823306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása